Konu
:
Bilinmeyen Tadlar_Mor Patates
Yalnız Mesajı Göster
Bilinmeyen Tadlar_Mor Patates
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinmeyen Tadlar_Mor Patates
Colorado Üniversitesi tarafından bir yerel patates türünden geliştirilerek üretildi
İki yıl süren denemeler arsından Perthshire’daki Albert Bartlett adlı çiftçi tarafından ekimi yapılan mor patates
görünümüne rağmen
genetik yapısı değiştirilmiş bir ürün değil
İlk olarak And Dağlarının yükseklerinde yetişmiş olan patates
binlerce değişik türe sahip ve koyu kırmızı ve morumsu olanları da mevcut
Deneme ekimleri
‘Mor Majeste’nin İskoçya’da yetiştirilebileceğini gösteriyor
Bu hafta İskoçya ve güneydoğu İngiltere’deki Sainsbury’s süpermarket zincirinde ilk 400 tonluk mor patates satışa çıkacak
Gelecek yılsa
daha fazla ürün alınması bekleniyor
Edinburg Queen Margaret Üniversitesi ve İskoç Ürün Araştırma Enstitüsü’yle birlikte araştırmalara katılan üretici Albert Bartlett
söz konusu patatesin sağlık açısından yararlarını inceledi
Araştırmaya katılan Dr
Catherine Tsang
beyaz patateste bulunmayan antosiyanin adlı doğal renge sahip mor patatesin pişirdikten sonra bile kaybolmayan antioksidan özellikler taşıdığını anlattı
Dr
Tsang
“Sahip olduğu antioksidan özellikten ötürü
kırmızı şarabın
beyaz şaraba kıyasla
kalbe daha iyi geldiğini biliyoruz
Aynı şey mor patates için de geçerli
Antosiyaninlerde antioksidan özellikler var ve bazı araştırmalar bu tür besinlerin
kan damarları üzerinde olumlu etkiler yarattığını ve tansiyonu düşürdüğünü gösteriyor
” dedi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul