Yalnız Mesajı Göster

Bilinmeyen Tadlar_Bagel

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bilinmeyen Tadlar_Bagel





ilk kez Polonya’da ortaya çıktığı varsayılan maya un şeker tuz ve sudan yapılan bir çeşit açmadır İlk zamanlar Musevi’lerin açması olarak tanınmış olan Bagel daha sonra ABD ve Kanada’da yaygınlaşmıştır Amerika’da özellikle New York ve Kaliforniya eyaletlerinde çok tüketilmektedir
Açmadan farklı olarak suda haşlanan bagel ın susamlı çörekotlu sarmısaklı soğanlı haşhaşlı çeşitleri vardır Genellikle ortadan kesilip ısıtılarak içine krem peynir domates salam konularak kahvaltı da yenilebildiği gibi İngiltere’de içine biftek tavuk ve ya ton balığı konularak sandviç olarak yenilmektedir
Bagel‘in dünyadaki benzerleri Türkiye’de açma Rusya’da bublik ve sushki Çin’de Naan Avusturya’da Beugel olarak isimlendirilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla