Konu
:
Bilinmeyen Tadlar_Bagel
Yalnız Mesajı Göster
Bilinmeyen Tadlar_Bagel
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinmeyen Tadlar_Bagel
ilk kez Polonya’da ortaya çıktığı varsayılan
maya
un
şeker
tuz ve sudan yapılan bir çeşit açmadır
İlk zamanlar Musevi’lerin açması olarak tanınmış olan Bagel
daha sonra ABD ve Kanada’da yaygınlaşmıştır
Amerika’da özellikle New York ve Kaliforniya eyaletlerinde çok tüketilmektedir
Açmadan farklı olarak suda haşlanan bagel ın susamlı
çörekotlu
sarmısaklı
soğanlı
haşhaşlı çeşitleri vardır
Genellikle ortadan kesilip ısıtılarak
içine krem peynir
domates
salam konularak kahvaltı da yenilebildiği gibi
İngiltere’de içine biftek
tavuk ve ya ton balığı konularak sandviç olarak yenilmektedir
Bagel
‘in dünyadaki benzerleri
Türkiye’de açma
Rusya’da bublik ve sushki
Çin’de Naan
Avusturya’da Beugel olarak isimlendirilmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul