Konu
:
Bilinmeyen Tadlar_Aguavit
Yalnız Mesajı Göster
Bilinmeyen Tadlar_Aguavit
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinmeyen Tadlar_Aguavit
patatesten damıtılan alkolle yapılıyor
İçine tat ve renk versin diye
bir takım otlar ve baharatlar konuluyor
En baskın baharat ise bir çeşit kimyon
Alkol derecesi 42 ile 45 arasında değişiyor
Aquavit’in piyasaya sürülmeden önce ekvatoru iki kere geçmesi gerekiyor
‘Hayat Suyu’ anlamına gelen Aquavit
bir dizi rastlantıyla oluşmuş bir içki
Öyküsü şöyle:
1850 yılında Norveçli bir içki üreticisi
damıttığı Aquavit’i Avustralya’ya götürmeye karar verir
Yanında çalışanlar içkiyi yanlışlıkla
içinde daha önce sherry -alkolle kuvvetlendirilmiş özel kırmızı şarap- saklanmış fıçılara doldururlar
Fıçılar Gymer adlı gemiye yüklenir
Sallantılı ve uzun bir yolculuktan sonra gemi Avustralya’ya varır
Ama içkilerin sahibi karaya ayak basmadan ölür
Kaptan fıçıları ne yapacağını şaşırır
Tekrar gerisin geriye Norveç’e götürüp
içki tüccarının yakınlarına teslim eder
Fıçıların tıpası açıldığında ortaya çıkan içki herkesi şaşırtır
Aquavit
uzun yolculuk sırasında sallana sallana fıçıya sinmiş olan sherryi içine çekmiş ve olgunlaşmıştır
Bu bambaşka bir içkidir artık
O gün bugündür Aquavitler aynı yolu izleyip
sherry fıçılarında ekvatoru iki kere geçerler
Bugün bu yolculuğu Wilhelm Wilhemsen şirketi düzenlemektedir
Şişelerin arka yüzündeki etikette
içkinin ekvatoru geçiş tarihleri ve yolculuk ettiği geminin adı yazılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul