Konu
:
Mikrodalgada Bazi Urunlerin Pisirilmesi
Yalnız Mesajı Göster
Mikrodalgada Bazi Urunlerin Pisirilmesi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mikrodalgada Bazi Urunlerin Pisirilmesi
Mikrodalga fırın
bütün kümes hayvanları ve av kuşlarının kısa sürede
kolayca pişirilmelerini sağlar
Sözgelimi
içi doldurulmamış 1
5 kg ağırlıkta bütün bir piliç
mikrodalga fırında yalnızca 20 dakika pişirilip
bir kenarda 7 dakika dinlendirmekle (bu süre içinde kendi sıcaklığıyla pişmeyi sürdürecektir)
yaygın deyimle "ilik gibi" pişer
Parçalanmış bir piliciyse
parçaların 1 kg'ı başına 6 - 7 dakika yani normal fırındakinin 1/4'üne eşit süre- pişirmek yeterlidir
2
5 kg'lık bir hindi göğsünün pişmesi için gerekli süre yalnızca 40 dakika
6 kg'lık bütün bir hindinin pişmesi için gerekli süreyse
yalnızca yaklaşık 1 saatdir
Mikrodalga fırının
vakit kazandırmasının yanı sıra
rejim -perhiz- açısından da önemli üstünlükleri vardır: Hayvanın yağının büyük bölümünü bırakmasını sağlar ve pişme kısa süreli olduğundan
besleyici maddelerin yitirilmesi oranı
normal fırınlara göre çok daha düşüktür
Mikrodalga fırında
elektromagnetik dalgalar (yani mikrodalgalar)
besinlerdeki su
şeker ve yağ moleküllerini saniyede 2
milyardan çok kez hareket ettirirler: Sıcaklığı
dolayısıyla da çok hızlı pişmeyi sağlayan şey budur
Yalnız
kullanılacak kap
fırın tepsisi ve tabakların
camdan
porselenden
seramikten ya da topraktan yapılmış olmalarına dikkat etmek gerekir: Mikrodalgalan yalnızca bu maddeler geçirirler
Metal ve alüminyum kaplar kullanılmamalıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul