Konu
:
Arepa Nedir?
Yalnız Mesajı Göster
Arepa Nedir?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arepa Nedir?
Venezuelalılar çok miktarda mısır da tüketirler ve mısır unu ile değişik bir ekmek yaparlar
İçine tuzsuz bir nevi lor peyniri koydukları bu ekmeğe “Arepa” derler
Taze olarak yapıp tükettikleri Arepa’yı sabah kahvaltıda yedikleri gibi
öğleyin de ortasından ikiye bölüp
arasına et
tavuk veya balık koyarak yerler
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
yarım su bardağı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Derin bir kaba mısır ununu koyun
Ortasını açarak içine tuzu
elinizle biraz daha ufalayarak lor peynirini
1 bardak sütü ve bir bardak suyu koyup parmak uçlarınız ile yoğurun
Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz
Yoğurduktan sonra hamurun üstünü örterek 5 dakika kadar dinlendirin
Daha sonra 10 eşit parçaya ayırın
Her birinden
avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük toplar yapın
Mısır toplarını
üzerlerine hafifçe bastırarak yassıtın
Daha sonra varsa bir sacı yoksa altı kalın bir tavayı kızdırın
Hafifçe yağlayarak
Arepa’ların her iki tarafını
altın gibi kızarıncaya kadar
5 dakika pişirin
Daha sonra fırın tepsisine koyarak 180 derecede kızdırdığınız fırında 20 dakika pişirin
Fırında pişirme sırasında Arepa’lan birkaç kere çevirin piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın
Arepa bir çeşit mısır ekmeğidir ve yemeklerin yanında olduğu gibi yenmesinin yanı sıra çeşitli içlerle doldurularak da servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul