Konu
:
Bilinmeyen Tadlar_Saffron Buns
Yalnız Mesajı Göster
Bilinmeyen Tadlar_Saffron Buns
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinmeyen Tadlar_Saffron Buns
Saffron buns
İsveç mutfağının vazgeçilmez ekmeklerinden biridir
Safranlı ekmekler anlamına gelen Saffronbuns’ı ister sabah kahvaltısında ister çay saatinizde servis edebilirsiniz
hazırlama: 30 dakika
dinlenme: 40+20 dakika
pişirme: 8-9 dakika
1 kg
un
50 gr
taze ekmek mayası
150 gr
tereyağı
1/2 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı safran
1/2 su bardağı kuş üzümü
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
Küçük bir tencerede sütü ısıtın
Tereyağını içine atın ve erimeye bırakın
Mayayı çatalla hafifçe ezin
üzerine bir parça ılık su koyarak bir kenara bırakın
10-15 dakika sonra maya kabarınca içine tereyağlı sütü ilave edin
Biraz karıştırıp
şekeri
tuzu
üzümleri ve safranı ekleyin
tekrar karıştırın
Karışım homojen bir hal alınca
içine bir seferde unu atın ve birlikte önce kaşıkla karıştırın
sonra elle yoğurun
Üstünü temiz bir mutfak bezi ile örterek bir kenara 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Ekmek hamurunuz kabarınca
hamurdan iri parçalar kopartarak
avucunuzda yuvarlayarak kalın şeritler haline getirin ve iki şeridi örgü gibi birleştirerek yağlanmış tepsiye biraz aralıklı olarak dizin
Arzu ederseniz Saffronbun’lara kendi istediğiniz şekilleri verebilirsiniz
Bu şekilde tüm hamurdan küçük safranlı ekmeklerinizi elde ettikten sonra
tepsinin üzerini temiz bir mutfak bezi ile kapatarak
yine hemen hemen 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Daha sonra bir yumurtayı çırpın
küçük ekmeklerinizin üzerine bir yağlama fırçası yardımı ile sürün
Birkaç kuş üzümünü tekrar ekmeklerinizin üzerine elinizle batırın
Önceden sıcak olarak 200 derecede kızdırılmış fırında 8-9 dakika kadar pişirin
Fırından çıkarınca bir tabağa alarak çay saatinizde yanında reçelle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul