Konu
:
Mayonezin İncelikleri..
Yalnız Mesajı Göster
Mayonezin İncelikleri..
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayonezin İncelikleri..
a) Sıfır asitli zeytinyağı kullanılmalı
b) Kullanılacak yağ ile yumurta aynı sıvı derecesinde olmalıdır
Günlük yumurta kullanılması daha uygundur
Buzdolabından alı-'nan bir yumurta ile oda sıcaklığında yağ ile mayonez yapılmaz
Yumurtanın oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir
c) Başlangıçta çok süratli ve damla damla yağ koyarak yapılmalıdır
ç) Kesilme işareti görünürse 1 kaşık kaynar su azar azar konur
d) Tutmaya başladıktan sonra
yani koyulaşınca sicim gibi yağ ilave edip mikserle karıştırmaya devam edilir
e) Mikserle karıştırma daima bir yöne doğru yapılmalıdır
f) Mayonez kanapelerde
sandöviçlerde
salatalarda
balık yemeklerinde
yumurta çeşitlerinde
makarnalarda
kızartmalarda kullanılan çok önemli bir salçadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul