Konu
:
Bilinmeyen Tatlar_Nabeyaki Nedir?
Yalnız Mesajı Göster
Bilinmeyen Tatlar_Nabeyaki Nedir?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinmeyen Tatlar_Nabeyaki Nedir?
Japon mutfağının
lezzetli
hafif ve sağlıklı yemeklerinden biri
Balık suyu ile yapılan bu yemek
bol sebze içeriyor
Mevsim sebzeleri olan ıspanak
mantar
havuç
pırasa ana malzemesini oluşturuyor
Farklı ve hafif lezzetler arıyorsanız bu yemeği mutlaka deneyin…
Malzemeler:
1 kişilik
3-4 ıspanak yaprağı
Yarım pırasa
Yarım havuç
2-3 shitake mantarı
1 yaprak Çin lahanası
2 çorba kaşığı soya yağı
190 gr udon (noodle veya erişte)
2 su bardağı balık suyu
1 yumurta
Hazırlanışı:
Sebzeleri yıkayıp süzün
Pırasayı dilimleyin
Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin
Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin
Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın
Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin
Tavayı ocaktan alın
Balık suyunu ‘nabe’ adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın
Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin
Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin
Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin
Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul