Konu
:
Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)
İÇ MALZEMELERİ:
2 Su bardağı yeşil mercimek
3 Büyük soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz - karabiber - pul biber
İÇ MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimekleri yıkayarak
üzerine 3 -4 parmak çıkana kadar su doldurup haşlayın
Pişince süzgeçe boşaltıp bir süre bekletin ki suyu iyice süzülsün
Soğanları yemeklik küçük formda doğrayıp
yağlarla birlikte kavurun
Üzerine mercimekleri ilave ederek birlikte biraz daha kavurup
Tuz ve baharatlarla lezzetlendirip ocaktan alarak soğumaya bırakın
HAMUR MALZEMELERİ:
2 Yumurta
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı su (ılık olsun)
1çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
10 gr
1 Paket instant kuru maya
5
5 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1
5 Çay kaşığı tuz
Hamurun kıvamına göre un
HAMUR BEZELERİNİ YAĞLAMAK İÇİN;
150 gr
Margarin (eritilmiş)
Zeytinyağı veya sıvıyağ
EN SON ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN;
1 Yumurta sarısı ve 1 - 2 damla yağı çırpın
susam veya çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Önce bir kaba unu eleyin
kuru mayayı da ekleyip unla karıştırın
Un dışında ki hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp
azar azar mayalı undan ilave ederek yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru 5 bezeye ayırın
Bezelerin önce birini un serperek oklavayla açın
Üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin gezdirip elinizle hamurun her tarafını yağlayın
Zarf şeklinde katlayıp kenara alın
Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın
Sonra ilk açtığınız bezeden başlayarak
Tekrar oklavayla veya merdaneyle un serperek açın
Bu sefer de 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı gezdirip
elinizle hamurun her tarafını yağlayın
Yani hamurların ilk turunu margarinle
2
Turunu zeytinyağı veya sıvı yağla yağlayın
Hamurun geniş tarafına bolca mercimekli harçtan koyun
Rulo şeklinde sarıp arzu ettiğiniz uzunlukta keserek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek
susam veya çörek otu serpin
180 derece ön ısıtma yaptığınız fırında pişirin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul