Yalnız Mesajı Göster

Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı





Şelame Nasıl Yapılır?-Şelame Tarifi-Şelame Yapılışı

Malzemeler

HAMURU İÇİN
bir su bardağı sıvı yağ
yarım kilo un
yüz gram margarin
bir adet yaş maya
bir tatlı kaşığı tuz
bir litre su
bir çay kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN
yarım kilo patates
bir adet orta boy soğan

Yapılışı

Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulursıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılırDiğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patatesmargarinle kavrulmuş soğankırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir
Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılırAçılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılırTavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla