Yalnız Mesajı Göster

Muhacir Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhacir Böreği Tarifi








MALZEMELER
İçi İçin:
Yarım kilo kıyma
6 Adet Soğan( isteğe göre daha fazlada konulabilir)
5-6 Adet Biber
3 Adet Domatez
Yarım Yemek Kaşığı Salça( İsteğe Bağlı)
Tuz Karabiber Kırmızı Pul Biber Yağ
Hamuru İçin:
Yarım Kilo Un
Aldığı Kadar Su
Çay Kaşığının Ucunda Tuz
Çay Kaşığının Ucunda Karbonat
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç malzemesi hazırlanırTavaya kıyma konulur Kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulurSuyunu çekince çok az yağ ilave edilir Daha Sonra sonğan ilave edilir onlarda kavrulduktan sonra biberler ilave edilir birazda biberler kavrulup domates ilave edilip saçayı tuzu kara biberi ve pul biberini ilave edip domates ölünceye kadar kavrulmaya bırakılır

Daha sonra hamuruna geçilir Bir kaba un konulup ortası daire şeklinde açılır İçerisine bir fiske tuz ve bir çay kaşığının ucunda karbonat( yemek sodası) ve su ilave edilirHamurun yumuşak olması gerekiyor Bunun içinde suyunu çok koymaktan kaçınınSuyunuda ilave ettikten sonra yoğrulmaya başlanır yoğrulduktan sonra kesilip yuvarlar bezeler haline getirilir
Bezeleri eşit parçalara ayırıp(9 altına 9 üzerine gibi) az oklavayla açılıp yağ ürülür ve üstüne bir fiske un ilave edilip diğer açılan hamurla kapatılır bu böle gider en son katına yağ sürülüp un serpilmez Diğer ayrırdığımız bezeleride aynı şekilde yapıp üst üstte koulan hamur tepsi büyüklüğünde açılır
Açtığımız hamur tepsiye serilir ve üzerine iç malzemesi ilave edilir
İç Malzemesi eklendikten sonra diğer parçada açılıp malzemenin üzeri kapatılırÜzerine Yağ sürülürSürüldükten Sonra 200′c lik fırına sürülür( daha önceden ısıtılmalı)Kızarıncaya kadar pişirilir ve servis yapılır
AFİYET OLSUN…
NOT: Börek piştikten sonra yumuşaması için üzerine az bişi su serpip naylonla örtülür ve üzerine bez serilip az birşey bekletilir…












Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla