Konu
:
Haşhaşlı Çörek(Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Çörek(Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Çörek(Resimli)
Haşhaşlı Çörek
MALZEMELER
HAMUR iCiN
- 1 kg un
- 2 su bardagi süt (yetmezse su veya süt ilave edin
hamur cok civik olursa un ilave edin)
- 2 silme corba kasigi tuz
MAYALI KARISIM iCiN
- 1 yas maya
- 1 corba kasigi seker
- 1 cay bardagi süt
HASHAS KARISIMI iCiN
- 200 - 250 g ezilmis hashas (hazir satiliyor
bulamazsaniz hashasi teflon tavada kavurun ve robotta yagi cikana kadar cekin
- 1 tutam tuz
arzu ederseniz 4 corba kasigi tahin
bir cay bardagi ceviz kirigi
- 1 su bardagi sivi yag
ÜZERiNE
- 1 yumurta sarisi
YAPILISI
Bir kasenin icine bir cay bardak ilik sütü
bir yemek kasigi sekeri ve mayayi koyun
mayayi ezin ve bunlari karistirin
5-10 dakika kabarmasini bekleyin
Hashasi
sivi yagi
bir tutam tuzu (arzu ederseniz 4-5 yemek kasigi tahini ve bir cay bardagi ceviz kirigini) bir kasede karistirin
Hamuru acacaginiz zemine sivi yag sürün ve hamuru dörde bölün
Ellerinizi yaglarsaniz hamur yapismayacaktir
Bu dört hamuru tek tek tabak büyüklügünde ellerinizle acin aralarina hashasli karisimdan sürün ve üst üste koyun
En üst kata hashas sürmeyin
Ellerinizle hamuru inceltin ve 40 - 50 cm eninde actirin
Bicakla 2 parmak genislikte seritler kesin ve bu seritleri kivirin ayni resimdeki gibi
Bütün bu kivrilmis seritleri yaglanmis tepsiye dizin ve arzu ettiginiz boyda kesin
Tepside 30 dakika kadar kabardiktan sonra üzerine bir yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul