Konu
:
Saçaklı Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Saçaklı Mantı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saçaklı Mantı
Saçak Mantı Nasıl Yapılır?-Saçak Mantı Tarifi-Saçak Mantı Yapılışı
2 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet tavuk göğsü(haşlanmış)
2 Çorba kaşığı margarin
6 Su bardağı su
1 Adet tavuk suyu tableti
2 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
karabiber
Hazırlanışı
Geniş bir kaba aldığımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım
Tuzunu ilave edelim
Azar azar su ilave ederek
kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim
Hamuru 15 dakika dinlendirelim
Bu arada önceden haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayıralım
Hamurdan yumurta iriliğnde bezeler yapalım
Bezeleri unlu bie zeminde mantı yufkası kalınlığında açalım
Arada bir ters yüz ederek 15 dakika kurumasını bekleyelim
Yufkaları tek tek gevşekçe oklavaya saralım
Oklavayı dikkatle çekip çıkaralım
Yufkayı bir parmak eninde keselim
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı margarinle yağlayalım
Şerit haline gelen parçaları tepsiye yerleştirelim
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında şeritlerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim
Ara sıra tepsiyi fırından alıp
şeritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim
Tavuk göğsünü haşladığımız tencereye 6 su bardağı su ilave edelim
Birkaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim
Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Pişen şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim
Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp
şeritlerin üzerine serpelim
Tekrar fırına sürelim
20 dakika pişirelim
Tepsiyi fırından alalım
Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarini gezdirip
servis yapalım
Saçaklı Mantı yemek tarifleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul