Yalnız Mesajı Göster

Saçaklı Mantı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saçaklı Mantı





Saçak Mantı Nasıl Yapılır?-Saçak Mantı Tarifi-Saçak Mantı Yapılışı

2 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet tavuk göğsü(haşlanmış)
2 Çorba kaşığı margarin
6 Su bardağı su
1 Adet tavuk suyu tableti
2 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuzkarabiber




Hazırlanışı
  • Geniş bir kaba aldığımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım
  • Tuzunu ilave edelim
  • Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim
  • Hamuru 15 dakika dinlendirelim
  • Bu arada önceden haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayıralım
  • Hamurdan yumurta iriliğnde bezeler yapalım
  • Bezeleri unlu bie zeminde mantı yufkası kalınlığında açalım
  • Arada bir ters yüz ederek 15 dakika kurumasını bekleyelim
  • Yufkaları tek tek gevşekçe oklavaya saralım
  • Oklavayı dikkatle çekip çıkaralım
  • Yufkayı bir parmak eninde keselim
  • Fırın tepsisini bir çorba kaşığı margarinle yağlayalım
  • Şerit haline gelen parçaları tepsiye yerleştirelim
  • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında şeritlerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim
  • Ara sıra tepsiyi fırından alıp şeritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim
  • Tavuk göğsünü haşladığımız tencereye 6 su bardağı su ilave edelim
  • Birkaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
  • Pişen şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim
  • Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıpşeritlerin üzerine serpelim
  • Tekrar fırına sürelim
  • 20 dakika pişirelim
  • Tepsiyi fırından alalım
  • Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarini gezdiripservis yapalım
Saçaklı Mantı yemek tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla