Konu
:
Peynirli Karışık Pay Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Karışık Pay Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Karışık Pay Tarifi(Resimli Anlatım)
çekirdekleri çıkarılmış
küçük küpler şeklinde doğranmış)[*]1/4 su bardağı çok ince doğranmış sucuk[*]1/2 su bardağı küçük kareler şeklinde doğranmış salam[*]1/2 su bardağı küçük küp seklinde doğranmış mantar[*]1/3 su bardağı kıyılmış maydanoz[*]2 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu[*]1/3 su bardağı kıyılmış yeşil sivri biber (tercihe göre acı veya tatlı olabilir)[*]1/2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri[*]1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir[/list]
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
Hazırlanışı:
Yaklaşık 26 santim çapındaki bir pay kalıbını margarinle yağlayıp kenarda bekletiniz
İç malzemelerin tamamını derin bir karıştırma kabında birbirleriyle harmanlayarak karıştırıp kenarda bekletiniz
Bir karıştırma kabında yoğurt ve yumurtayı tel çırpıcıyla karıştırınız
Ayrı bir kapta un
tuz ve kabartma tozunu harmanlayınız
Bu karışıma oda sıcaklığındaki yağı ilave edip parmak uçlarınızla karıştırınız
Yoğurt ve yumurta karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında olacak hamur yapıp yuvarlak şekil veriniz
Yaptığınız hamurun üzerini örterek buzdolabında 15-20 dakika bekletiniz
Fırını yakarak 195 dereceye ayarlayınız
Hamuru dolaptan alıp ortadan keserek iki eşit bezeye ayırınız
Hamurun her bir parçasını tekrar yuvarlak bir hamur yapınız
Hamurlardan birini hafifçe unlanmış tezgahta merdaneyle açıp önceden yağlanmış pay kalıbına yerleştiriniz
Kalıba kolaylıkla yerleştirmek için açtığınız hamuru önce ikiye sonra dörde katlayınız ve sivri ucu kalıbın en ortasına gelecek şekilde yerleştiriniz
Daha sonra katlanmış katları tekrar açarak kalıbın tamamını hamurla kaplayınız
Hamuru kalıbın yan yüksekliklerinide kaplayacak şekilde elinizle hafif bastırarak yerleştiriniz ve kenarlardan taşan fazlalıkları kesip çıkarınız
Hazırlamış olduğunuz iç malzemesini hamur döşenmiş kalıba eşit olarak yerleştiriniz
Diğer hamur bezesini yine hafif unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık yarım santim kalınlığında açınız
Açtığınız bu hamurun tamamını yaklaşık 2
5 santimlik şeritler halinde kesiniz
Kestiğiniz şeritleri pay kalıbının üzerine sepet örgüsü şekli verecek şekilde yerleştiriniz
En uzun olan şeritleri kalıbın en uzun olan kısmı ortasına
kısa şeritleride kenarlara yerleştirebilirsiniz
Kalıbın üzerini tamamen sepet şeklinde kaplayıp kenarda kalan uçları alttaki hamurun kenarıyla hafifçe bastırarak birleştiriniz
Şeritlerin kısa gelen kısımlarına diğer şeritlerden parça kesip ilave yapabilirsiniz
Uzun gelen kısımları ise kesip kısa gelen yerlerde kullanabilirsiniz
Sepet örgüsü şeklindeki hamurun üzerine
fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında 22-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz
Pişmiş payı fırından çıkarıp ılıklaşması için tel ızgara üzerine çıkarınız
Ilık veya oda sıcaklığında olunca servis tabağına aktararak dilimleyip servis yapınız
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul