Konu
:
Dolama Çörek Tarifi-Dolama Çörek Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Dolama Çörek Tarifi-Dolama Çörek Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dolama Çörek Tarifi-Dolama Çörek Yapılışı
Dolama Çörek Nasıl Yapılır?-Dolama Çörek Tarifi-Dolama Çörek Yapılışı
Malzemeler
2
5 su bardağı ılık Süt
20 gr
Yağ (hamurun içi için)
1 kullanımlık yaş maya (40gr
)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket Yağ
6 su bardağı un
1 yumurta sarısı
Tuz
Hazırlanışı
Ilık Süt’e tozşekeri ve mayayı ekleyelim
Maya kabarınca hamur yoğurma kabına aktaralım
İçine eritilmiş 20 gr
Yağ’ı ekleyip tuzunu ayarlayalım
Un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamuru 12 eşit bezeye bölelim
Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım
Yumuşamış Yağ’ı her yufkanın üzerine elimizle sürelim
12 yufkayı aralarına Yağ sürerek üst üste dizelim
Yufkaları rulo olarak saralım
Ruloyu buzdolabında 3 saat bekletelim
Dolaptan alıp ruloyu 1 cm
aralıklarla keselim
Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim
Şeritleri parmağımıza dolayarak rulo yapalım
Fırın tepsisine dizelim ve oda sıcaklığında yarım saat daha bekletelim
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz ruloları ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı üstü kızarana dek pişirelim
Piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul