Konu
:
İspanaklı Boşnak Böreği Tarifi-İspanaklı Boşnak Böreği Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Boşnak Böreği Tarifi-İspanaklı Boşnak Böreği Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Boşnak Böreği Tarifi-İspanaklı Boşnak Böreği Yapılışı
Ispanaklı Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?-Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi-Ispanaklı Boşnak Böreği Yapılışı
MALZEMELER
Hamuru icin
4 su bardagi un
2 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi limon suyu
1 tatli kasigi tuz
Su
Ara katlari yaglamak icin
2 corba kasigi margarin veya tereyagi
1 su bardagi sivi yag
Ic Malzemesi
Yarim kg temizlenmis ve kesilmis ispanak yapragi
1 sogan ( rendelenmis)
1 fincan zeytin yagi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kara biber
1 cay kasigi kirmizi biber
YAPILISI
Un
zeytin yagi
limon suyu
tuz alabildigi kadar su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir
Yarim saat dinlendirilir ve 4 bezeye bolunur
Bezeler ince acilir ve her tarafi yaglanir
Bohca gibi kapatilir ve buzdolabinda dinlendirilir
Ic malzemesi icin ispanaklar
sogan
tuz
kirmizi biber
kara biber ve zeytin yagi eklenir
karistirilir
Dinlenen hamurun bir tanesi alinir ve firin tepsisine gore acilir
Tepsi margarin ile yaglanir ve hamur yerlestirilir uzerine az yag surulur
Diger hamur da acilir ve tepsiye yerlestirilir
Uzerine ispanakli ic konur
Diger hamurlarda ayni sekilde ayri ayri acilir ve tepsiye yerlestirilir
Uzerine bolca yag surulur ve firinda 425 veya 225 derecede uzeri kizarasiya kadar pisirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul