Konu
:
Pazılı Milföy Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Milföy Börek Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Milföy Börek Tarifi
Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
1 demet pazı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
kırmızı pulbiber
Üzerine;
yumurta sarısı
isteğe göre yuvarlak dilimlenmiş sucuk
Yapılışı :
Milföy hamurları buzunun çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir
Pazılar yıkanıp
sıcak suda çok az haşlanır ve yemeklik doğranır
(İsterseniz çiğ halde iken doğrayıp da kavurabilirsiniz) Közlenmiş biberler dilimlenir ve pazılarla birlikte sıvı yağda sote yapılır
Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır
Milföy hamurları fotoğraftaki gibi kenarlarında kesilir
Ortalarına iç malzeme paylaştırılır
Köşeler ortada toplanarak şekil verilir
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre ortasına sucuk dilimleri yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul