Yalnız Mesajı Göster

Dızmana Tarifi (Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dızmana Tarifi (Resimli Anlatım)







Malzemeler
2 su bardagı sut
1 cay bardagı sıvı yag
1 paket kuru maya
1 tatlı kasıgı tuz ve seker
Aldıgı kadar un ıle hamur yogrulur uzerı ortulur 20 dakıka bekletılır


Ust malzeme
1 su bardagı yogurt
3 yumurta
150 gr kaymak
1 cay bardagı sıvı yag 5 yemek kasıgı lor
3 kasık corek otu

Yapılışı

1 cay bardagı su karıstırılır
Mayalanan hamur ıkıye bolunur rulo halıne getırılır bezelere ayrılır
Bezeler tepsıye yan yana dızılır uzerıne parmak ıle basılır
Karıstırılan sos malzemesı hamurların uzerıne dokulur 180c fırında pısırılır
Afıyet olsunn












Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla