Yalnız Mesajı Göster

Tavada Su Böreği Tarifi-Tavada Su Böreği Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavada Su Böreği Tarifi-Tavada Su Böreği Yapılışı





Tavada Su Böreği Nasıl Yapılır?-Tavada Su Böreği Tarifi-Tavada Su Böreği Yapılışı

MALZEMELER

-6 adet yufka
-yarım kgpeynir
-1 tutam maydanoz
-10 yemek kaşığı sıvıyağ
-3 litre sıcak sutuz2 kaşık yağ(yufkaları ıslatmak için)
-3 litre soğuk su (yufkaları soğutmak için)

YAPILIŞI

Fırınsız bir börek tarifi arayanlar bu tarif sizin içinPeynir ve doğranmış mapdanozu bir kapta karıştırın Orta boy fırın tepsisini(35 cm) bol yağlayın Üzerine bir yufkayı düz olarak koyun Fazlalıklarını kesin 2 yufkayı içine tuz ve yağ koyup kaynattığınız sıcak suya daldırıp1 dakika bekletin Delikli kepçe yardımıyla alıp soğuk suyun içine atın ve hemen alın Büzüşen yufkaları elinizle düzeltip diğer yufkanın üzerine serin

Şu sıralamayı yapın: 1kuru yufkaüzerine sıvıyağ

2haşlanmış yufkapeynirli iç

3haşlanmış yufkasıvıyağ

4haşlanmış yufkapeynirli iç

5haşlanmış yufkaüzerine sıvıyağ

6kuru yufka

Daha sonra tepsi sık sık çevirerek kısık ateşte iki tarafıda pişirilirYalnız yufkalar ıslak olduğu için kenarları yapışabilir İstenirse yağlayabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla