Konu
:
Cevizli Ve Peynirli Katmer Tarifi (Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Ve Peynirli Katmer Tarifi (Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Ve Peynirli Katmer Tarifi (Resimli Anlatım)
Malzemeler
2 su bardagi sut
Yarim su bardagi ilik su
1 paket maya
1 bardak sivi yag eritilmis margarin karisimi
Tuz aldigi kadar un
Beyaz peynir
maydanoz
Ceviz
Yapilisi
Sut
su
tuz
maya iyice karistirilir yeteri kadar un eklenir yogrulur
Fazla sert olmayan pogaca kivaminda olmali uzeri ortulur 15 dk mayalandirilir
Mayalanan hamurdan bezeler alinir merdane ile acilir
Acilan yufkanin uzerine yag gezdirilir peynirli ic serpilir
Yufka tam ortadan delinir disariya dogru yavasca rulo sarilir
Rulonun bir ucu kesilir ters yone sarilir kendi etrafina dondurerek
tekrar sarilir ve merdane ile yavasca acilir
Teflon tavaya az yag surulur katmerler alt ust pisirilir
Cevizli corek ayni hazirlanir rulo yapip yumurta sarisi surulur 180c firina verilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul