Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Ve Peynirli Katmer Tarifi (Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Ve Peynirli Katmer Tarifi (Resimli Anlatım)







Malzemeler
2 su bardagi sut
Yarim su bardagi ilik su
1 paket maya1 bardak sivi yag eritilmis margarin karisimi
Tuz aldigi kadar un
Beyaz peynir maydanoz
Ceviz


Yapilisi
Sutsutuzmaya iyice karistirilir yeteri kadar un eklenir yogrulurFazla sert olmayan pogaca kivaminda olmali uzeri ortulur 15 dk mayalandirilir
Mayalanan hamurdan bezeler alinir merdane ile acilir
Acilan yufkanin uzerine yag gezdirilir peynirli ic serpilir
Yufka tam ortadan delinir disariya dogru yavasca rulo sarilir
Rulonun bir ucu kesilir ters yone sarilir kendi etrafina dondurerek
tekrar sarilir ve merdane ile yavasca acilir
Teflon tavaya az yag surulur katmerler alt ust pisirilir
Cevizli corek ayni hazirlanir rulo yapip yumurta sarisi surulur 180c firina verilir















Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla