Konu
:
Kekikli Tavuk Böreği Tarifi-Kekikli Tavuk Böreği Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kekikli Tavuk Böreği Tarifi-Kekikli Tavuk Böreği Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kekikli Tavuk Böreği Tarifi-Kekikli Tavuk Böreği Yapılışı
Kekikli Tavuk Böreği Nasıl Yapılır?-Kekikli Tavuk Böreği Tarifi-Kekikli Tavuk Böreği Yapılışı
Malzemeler
2 adet yufka
½ bardak su
½ bardak sıvı yağ
1 adet tavuk göğsü
100 gr iri rende ceviz içi
2 çorba kaşığı kekik
Yapılışı
Yufkanın birini
masa veya tezgah üstüne açarak
sıvı yağla karıştırılmış suyun yarısını yufkanın üzerine serpin
Diğer yufkayıda üzerine kapayın
Geri kalan sıvı yağ ve suyuda üzerine dökerek
kenarlarını içeriye katlayıp
dikdörtgen hale getirin
180 dereceye ısıtılmış fırında
hafif pembeleşene kadar fırınlayın
Tavuk göğsünü haşlayarak pişirdikten sonra
bıçakla ufak parçalar halinde doğrayın
Rende ceviz ve kekikle harmanlayarak
iç harcı tamamlayın
Kızarmış yufka üzerine
sıcak tavuk suyu döküp yufkaları yumuşatın
Soğuyunca
hazırlanan iç harcı
yufkaların üzerine yayıp
kenardan yuvarlayarak sıkı bir rulo haline getirin
(Hazırlanan bu tavuk böreği
derin dondurucuda saklanabileceği gibi derhalde pişirilebilir
) Pişirmeden önce rulonun üzerine yogurt sürünve yağlanmış tepside 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın
Dilim dilim kesilerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul