Konu
:
Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı
Peynirli Pide Nasıl Yapılır?-Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı
Malzemeler:
Sunger Baslangic Mayasi icin:
- 4 cay kasigi dolusu kuru tozmaya
- 1 cay kasig seker
- 1/2 su bardagi ilikta nsicakca su
- 1/2 su bardagi un
Hamuru icin:
- 3 1/2 su bardagi ekmek unu veya normal un
- 2 cay kasigi tuz
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 bardak + 1 yemek kasigi iliktan sicakca su
Peynirli ici icin:
- 2 su bardagi kadar catalla ezilmis beyaz peynir
- 2 yumurta
- arzuya gore tuz kirmizi biber
(butun malzemeleri karistirip hazir hale getirin)
Ustune:
1 hafif cirpilmis yumurta
Yapilisi:
Baslangic mayasi icin tozmayayi suyun icine serpip eritin
Sekeri ilave edip sicak yerde 10 dakika kadar bekletin
Kabarma belirtileri olunca unu ilave edip karistirin
Yarim saat kabarmaya birakin
Hamuru yapmak icin unu genisce bir kaba alin
Ortasini havuz gibi acip icine baslangic mayasini tuzu ve zeytinyagini koyup hamur yapin
15 dakika hamuru iyice yogurun
Hamurunuz once yapiskan olacaktir ancak yogurdukca yapiskanligini giderecektir
Yogruma islemi bittikten sonra genisce kaba koyup ustunu nemli bir bez veya strecfilm (plastik wrap) ile kapatip 1 saat kadar mayalanmaya birakin
Mayalanmis hamuru hafif unlu tezgaha alip biraz yogurduktan sonra 8 esit parcaya bolup 15-20 dakika dinlendirin
Firininizi 500F (250C) dereceye getirip onceden isitin
Hafif unlu tazgahta ilk sekil verdiginiz hamurdan baslayarak merdane ile orta incelikte oval sekli vererek acin
1cm
kadar kenarlardan bosluk birakip iclerine hazirladiginiz icten surun
Kenarlarindan icin ustune gelecek sekilde katlayip uc kisimlarini bastirip birlestirin
Yumurta sarisi surun
Tepsinizin buyuklugune gore her tepsiye ikiser tane yerlestirip kizgin firinda 6-10 dkika arasi pisirin
(Firininizin isisi az ise daha uzun surede pisecektir
)
Pideler piserken digerlerini hazirlayip hepsini bu sekilde bitirin
Eger pidelerinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz genis bir tavada pisirdikce ustuste koyup kapagini kapatin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul