Konu
:
Tavalokum Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Tavalokum Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavalokum Tarifi(Resimli Anlatım)
[*]- 1 çay bardağı yoğurt
[*]- 1 çorba kaşığı tuz[*]- yarım paket hamur mayası
(yaklaşık 20 gr)[*]- ılık su[/list]
Harcı için malzemeler;
- 3 adet orta boy soğan
- yarım kg kıyma
- 1 tane patates
- 1 tane domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Ayrıca yağlamak için bir paket margarin
Hamurun hazırlanışı
Un derin bir kabın içine konulur
ortası açılarak açılan kısma
yağ
yoğurt
maya
tuz katılarak
kekten biraz daha sert bir kıvama gelinceye kadar ılık su ilave edilerek el ile yoğrularak hamur haline getirilir
Hamurun mayalanması için
içinde hamur olan kap bir beze sarılarak 1
5 - 2 saat bekletilir
Harcın hazırlanması;
Bir adet patates haşlandıktan sonra nohuttan biraz küçük parçalar halinde doğranır
Soğanlar ve yeşil biberler de blenderdan geçirilir yada çok küçük parçalar halinde doğranır
bir kabın içine konulan doğranmış patates
soğan ve biberin üzerine domates rendelenir
oluşan harcın üzerine tuz
karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır
Başka kapta margarin eritilerek soğutulur
Hamurun ele yapışmaması için eller yağlandıktan sonra
mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avucun içini kaplayacak kadar açılır
Açılan hamurun içine
yapılan harçtan ceviz büyüklüğünde konularak
harç dışarıya taşmayacak şekilde hamur kapatılır
Yapılan tavalukum bir kabın içindeki yağa sokulup çıkarıldıktan sonra tepsiye konulur
Diğer tavalukumlar da benzer şekilde yapılır ve her birisi bir birine bitişik şekilde tepsiye yerleştirilerek 45 dakika fırında pişirilir
Yanında ayran yada meyve suyuyla içilmesi tavsiye olunur
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul