Konu
:
Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çarşaf Böreği Tarifi (Resimli Anlatım)
MALZEMELER
2
5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
Tuz
Ic Harci Icin
1 kg Ispanak
1 Adet Buyuk Boy Sogan
Siviyag
Tuz
YAPILISI
Oncelikle ispanaklari yikayip
dograyin
Sonra soganlari yemeklik dograyin
Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla harmanlayip
tuz ilave edin ve karistirin
Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi
2
5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin
Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip
karistirin
Aldigi kadar unla
iyice yogurun
Hamurun uzerine nemli bir bez ortup
yarim saat dinlendirin
Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin
Bezeleri
merdane yardimiyla
pasta tabagi buyuklugunde acin
yaglanmis servis yapagina koyun
Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip
ust uste koyun
Butun bezeleri boyle acip
yagladiktan sonra
Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin
Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun
dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin
Ispanakli harctan actiginiz hamurun uzerine serpistirin ve ortuyu kaldirarak
hamurun iki tarafini
fotograftaki gibi ortada birlestirin
Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye
ister uzunlamasina
ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin
Tum bezelere ayni islemi uygulayip
tepsiye dizin
Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin
Pistikten sonra
boreklerin uzerine bez ortup
5 dakika dinlendirin ve dilimleyip
servis yapin
AFIYET OLSUN
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul