Yalnız Mesajı Göster

Cantık Tava Lokumu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cantık Tava Lokumu Tarifi







karabiber

Tarif •
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup maya eriyene kadar elinizle karıştırın
• Üzerine yoğurt sıvıyağı ve tuz ilave edip karıştırmaya devam edin
• 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın
• Hamuru mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin
• Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin
• Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın
• Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın
• Elinizi sıvıyağa batırarak mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın
• Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın
• Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin
• Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin
• 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın

ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla