Konu
:
Cantık Tava Lokumu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cantık Tava Lokumu Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cantık Tava Lokumu Tarifi
karabiber
Tarif •
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup
maya eriyene kadar elinizle karıştırın
• Üzerine yoğurt
sıvıyağı ve tuz ilave edip
karıştırmaya devam edin
• 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup
yumuşak bir hamur hazırlayın
• Hamuru
mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin
• Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin
• Tuz ve karabiber ilave edip
karıştırın
• Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın
• Elinizi sıvıyağa batırarak
mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın
• Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp
içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın
• Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin
• Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin
• 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın
ekolay
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul