Konu
:
Kalecik Karasi Sarabi
Yalnız Mesajı Göster
Kalecik Karasi Sarabi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalecik Karasi Sarabi
Servis Isısı17°
Yemek TercihleriIzgara kuzu eti
kuzu tandır
kalkan tava
dana rosto
porcini mantarlı risotto
cheddar ve eski kaşar ile
Üzüm CinsiKalecik Karası
Üretici / İthalatçıKavaklıdere
ÜretimYerli Şaraplar
kuru erik
kuru dut; tatlı baharatlar
Tat:
Zarif
aroma zenginliğine sahip
yapılı
dengeli ve damakta uzun
Fıçı:
12 ay Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırılmıştır
Yüzyıllardır Anadolu şarapçılığında kullanılan en değerli üzüm çeşitlerinden biri olan Kalecik Karası
Kavaklıdere Şarapları’nın araştırma ve geliştirmeleri ile kaybolmaktan kurtulmuş
zarif ve kendine özgü aromalarıyla Anadolu şarapçılığında hak ettiği yeri almıştır
Kalecik yöresinde yer alan bağlar Kızılırmak nehrinin yaratmış olduğu ve Orta Anadolu’ dan daha yumuşak olan mikro klimadan faydalanırlar
Kalecik yöresinin en kaliteli bağlarında yetiştirilen Kalecik Karası üzümüne
Ankara Akyurt tesislerimizde karakterini en iyi ortaya çıkaran üretim tekniği uygulanmaktadır
Açık ve canlı kırmızı renkli Kalecik Karası
yoğun kırmızı meyve ve baharat aromalarıyla zengin bir aromaya karakterine sahiptir
Yumuşak tanenleri ile dengeli ve zarif olan bu şarabın bouquetsi uzun yıllar şişede iyi gelişim göstermektedir
Izgara kuzu eti
kuzu tandır
kalkan tava
dana rosto
porcini mantarlı risotto
cheddar ve eski kaşar ile iyi uyum sağlayan Prestige Kalecik Karası’nın 17°C’ de servis edilmesi tavsiye edilir
Ödüller:
Decanter
Prestige Narince 2004 2008 Commended
Concours Mondıal De Bruxelles
Prestige Narince 2004 2008 Gümüş Madalya
Int
Wıne And Spırıts Competıtıon
Prestige Narince 2004 2008 Bronz Madalya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul