Yalnız Mesajı Göster

Portakal Şurubu Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Şurubu Yapılışı





Portakal şurubu




Portakal şurubu için gerekli malzemeler
  • 1 kg toz şeker
  • 6 adet portakal
  • 25 su bardağı su
  • 4 adet limonun suyu
  • kabuklarını soyun
  • Ufak ufak doğrayıp çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun
  • Üzerine toz şekeri dökün macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin
  • Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin
  • Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 25 su bardağı su katıp iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün
  • Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın
  • Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın

Alıntı Yaparak Cevapla