Konu
:
Portakal Şurubu Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Şurubu Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Şurubu Yapılışı
Portakal şurubu
Portakal şurubu için gerekli malzemeler
1 kg toz şeker
6 adet portakal
2
5 su bardağı su
4 adet limonun suyu
kabuklarını soyun
Ufak ufak doğrayıp
çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun
Üzerine toz şekeri dökün
macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin
Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin
Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2
5 su bardağı su katıp
iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün
Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın
Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul