Konu
:
Çok Güzel Bir Sunum “Krem Karamelli Kek” Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çok Güzel Bir Sunum “Krem Karamelli Kek” Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çok Güzel Bir Sunum “Krem Karamelli Kek” Tarifi
Çok Güzel Bir Sunum “Krem Karamelli Kek” Tarifi
Krem Karamelli Kek
Malzemeler:
Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
Krem karamel için:
500 gr süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
vanilya
limon kabuğu rendesi
Kek için:
3 yumurta
15 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi
*Kesinlikle kelepçeli kalıp kullanılmaz!
Yapılısı:
[*]Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın
(
Kalıp yağlanmayacak)
[*]Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın
Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın
(Ben önceden krem karamelle ilgili okuduklarıma dayanarak sütü fazla köpürtmemeye çalıştım)[*]Keki hazırlayın
Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın
Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin
Süt ve sıvıyağı katın
En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın
(Bu tuhaf görüntü sakın gözünüzü korkutmasın
)[*]Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C’de pişirin
(Ben kalıbı bir rosto kabının içine oturttum ve rosto kabının 3/4′ünü kaplayacak kadar kaynar su koydum
) Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin
[*]Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin
Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin
(bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10sn
kadar sıcak suya batırın)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul