Konu
:
Fincan Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fincan Böreği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fincan Böreği Tarifi
Malzemeler
Harç için
• 1 demet pazı
• 1 baş orta boy soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• Tuz
• Yeterince kızartmalık yağ
Hamur malzemesi
• 300 gram böreklik un
• 2 çay bardağı ılık su
• 1 yumurta
Yapılışı
Unu
hamuru yoğuracağınız kaba koyun; ortasını havuz gibi açıp tuzu katm ve ılık suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın
Daha soma yumurtayı kırın ve yumuşak
pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru dört top yapıp unlayın ve üstüne nemli bir bez örtün ve 45 dakika dinlendirin
Bu arada pazmın saplarını ayırın
yapraklarını yıkayıp doğrayın
Soğanı yemeklik doğrayın
Tereyağını bir tavada eritin
önce soğanları
arkasından pazıları iyice kavurun
Tuzunu ve biberi de ilave ettikten sonra ateşten indirin
Harcın sulu kalmamasına dikkat edin
Toplardan dört yufka açın
Her bir yufkanın bir tarafına düzgün aralıklarla harç koyun ve yufkanın boş tarafını
dolu tarafın üzerine örtün
Harç böreğin ortasında kalacak şekilde
fincanla börekleri teker teker kesin
Hamurun artan parçalarını yeniden yoğurup açın ve aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın
Börekler hazır olunca
yağı kızdırın
Bol kızgın yağda
tavayı sallayarak börekleri kızartın
Bir kabın içine havlu peçete yerleştirin
Börekleri kevgirle alın
fazla yağını süzüp havlu peçetenin üzerine koyduktan sonra sıcak olarak servis edin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul