Konu: Rus Ekmegi
Yalnız Mesajı Göster

Rus Ekmegi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Ekmegi





soyulup doğranmış[*]2 tatlı kaşığı toz pakmaya[*]3 su bardağı normal ekmek unu[*]1 su bardağı kepekli un (yoksa hepsini normal un koyabilirsiniz)[*]1/2 cay kaşığı karaman kimyon tohumu havanda öğütülmüş (İngilizcesi caraway seed anason tohumuna benzer bir kokusu vardır isterseniz ondan deneyebilir ya da hiç koymayabilirsiniz)[*]1 buçuk tatlı kaşığı tuz[*]2 yemek kaşığı tereyağı[/list] Yapılışı:[*]Soyulup doğranmış patatesleri yumuşayana kadar haşlayın 3/4 su bardağı haşlama suyundan ayırın Patatesleri çatalla püre haline getirip ılınmaya bırakın Unları toz mayayı öğütülmüş karaman kimyon tohumunu ve tuzu bir
kapta karıştırın İçine yağı ekleyip parmaklarınızla yedirin[*] Ayırdığınız ılıktan sıcakça haşlama suyunu ve patatesleri de ilave edip yumuşak bir hamur haline getirin Gerekirse daha fazla un ya da su ekleyin kıvamını ayarlayana kadar[*]8-10 dakika yoğurduktan sonra hafif yağlanmış geniş kapta 1 saat kadar kabarmaya bırakın[*]Havasını indirip biraz yoğurduktan sonra oval sekil verip hafif yağlamış tepsinize yerleştirin Üstüne biraz kepekli un serpiştirin Tekrar mayalanması için 30 dakika kadar bırakın[*]Keskin bir bıçakla 3-4 yerinden çaprazlama çizikler yapın[*]Önceden işitilmiş 400F (200C) dereceli fırında kabarıp iyice altı ve ustu kızarana kadar pişirin Ekmeğin altına vurduğunuzda tok bir ses gelirse içi pişmiş demektir[*]Pişince tepsiden alıp ılınmaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla