Konu
:
Rus Ekmegi
Yalnız Mesajı Göster
Rus Ekmegi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rus Ekmegi
soyulup doğranmış[*]2 tatlı kaşığı toz pakmaya[*]3 su bardağı normal ekmek unu[*]1 su bardağı kepekli un (yoksa hepsini normal un koyabilirsiniz)[*]1/2 cay kaşığı karaman kimyon tohumu
havanda öğütülmüş (İngilizcesi caraway seed
anason tohumuna benzer bir kokusu vardır
isterseniz ondan deneyebilir ya da hiç koymayabilirsiniz
)[*]1 buçuk tatlı kaşığı tuz[*]2 yemek kaşığı tereyağı[/list]
Yapılışı:
[*]Soyulup doğranmış patatesleri yumuşayana kadar haşlayın
3/4 su bardağı haşlama suyundan ayırın
Patatesleri çatalla püre haline getirip ılınmaya bırakın
Unları
toz mayayı
öğütülmüş karaman kimyon tohumunu ve tuzu bir
kapta karıştırın
İçine yağı ekleyip parmaklarınızla yedirin
[*] Ayırdığınız ılıktan sıcakça haşlama suyunu ve patatesleri de ilave edip yumuşak bir hamur haline getirin
Gerekirse daha fazla un ya da su ekleyin kıvamını ayarlayana kadar
[*]8-10 dakika yoğurduktan sonra hafif yağlanmış geniş kapta 1 saat kadar kabarmaya bırakın
[*]Havasını indirip biraz yoğurduktan sonra oval sekil verip hafif yağlamış tepsinize yerleştirin
Üstüne biraz kepekli un serpiştirin
Tekrar mayalanması için 30 dakika kadar bırakın
[*]Keskin bir bıçakla 3-4 yerinden çaprazlama çizikler yapın
[*]Önceden işitilmiş 400F (200C) dereceli fırında kabarıp iyice altı ve ustu kızarana kadar pişirin
Ekmeğin altına vurduğunuzda tok bir ses gelirse içi pişmiş demektir
[*]Pişince tepsiden alıp ılınmaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul