Yalnız Mesajı Göster

Labneli Peksimet Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labneli Peksimet Tarifi






Malzemeler
400 g labne peynir
1 su bardağı zeytinyağı
100 g tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı susam
Aldığı kadar kepekli un
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Tüm malzemeler derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur Oklava yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır baklava dilimi şeklinde kesilir ya da çörek şekilleri verilerek 170 derece fırında 20-25 dk pişirilir

Afiyet olsun
NOT: Uzun süre tazeliğini koruyan Adıyaman yöresine ait labneyle denediğim bir tariftir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla