Konu
:
Muhammara Ve Bazlama...
Yalnız Mesajı Göster
Muhammara Ve Bazlama...
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhammara Ve Bazlama...
BAZLAMA VE MUHAMMARA
MALZEMELER:
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru tozmaya
yaklaşık 3 bardak kadar un
Yapılışı:
[*]
Mayayı ılıktan sıcakça suda eritip birkaç dakika aktif hale gelmesi için bekleyin
[*]
Tuz ve unu koyup ele yapışmayacak pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun
1 saat kabarmaya bırakın
[*]
Hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde bezeler yapın
[*]
Biraz dinlendirdikten sonra tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Kalınlığı yaklaşık yarım cm olmalı çok ince olmamalıdır
[*]
Tekrar biraz kabarması için üstüne nemli bez örtüp 15-30dk
bekletin
[*]
Önceden ısıtılmış teflon tavada yağ koymadan pişirin
Hafifçe kızarmaya başlayınca çevirip öbür tarafınıda pişirin
Böylece çevire çevire iyice pişene kadar 2-3 dakika pişirin
Not: Bu şekilde bazlamayı pişirdikten sonra sıcak olarak yiyebilir yada soğuduktan sonra buzluğa koyup gerektikçe alıp fırında tekrar ısıtmak sureti ile kullanabilirsiniz
MUHAMMARA:
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1/3 bardak ceviz bıçakla irice kıyılmış
Yaklaşık 3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
pulbiber arzuya göre toz sarımsak
Yapılışı
:
[*]
Peyniri catalla bir kabin icinde ezip diger malzemeleri katip karistirin
Ozellikle kahvaltilarda bazlama yada normal taze ekmekle cok guzel olur
Hatta bayatlamis ekmeginizi tost yapip (kizartip) ustune surerekte yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul