Yalnız Mesajı Göster

Muhammara Ve Bazlama...

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhammara Ve Bazlama...





BAZLAMA VE MUHAMMARA

MALZEMELER:
  • 1 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru tozmaya
    yaklaşık 3 bardak kadar un
Yapılışı:[*] Mayayı ılıktan sıcakça suda eritip birkaç dakika aktif hale gelmesi için bekleyin[*] Tuz ve unu koyup ele yapışmayacak pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun 1 saat kabarmaya bırakın[*] Hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde bezeler yapın[*] Biraz dinlendirdikten sonra tatlı tabağı büyüklüğünde açın Kalınlığı yaklaşık yarım cm olmalı çok ince olmamalıdır[*] Tekrar biraz kabarması için üstüne nemli bez örtüp 15-30dk bekletin[*] Önceden ısıtılmış teflon tavada yağ koymadan pişirin
Hafifçe kızarmaya başlayınca çevirip öbür tarafınıda pişirin Böylece çevire çevire iyice pişene kadar 2-3 dakika pişirin
Not: Bu şekilde bazlamayı pişirdikten sonra sıcak olarak yiyebilir yada soğuduktan sonra buzluğa koyup gerektikçe alıp fırında tekrar ısıtmak sureti ile kullanabilirsiniz
MUHAMMARA:
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/3 bardak ceviz bıçakla irice kıyılmış
  • Yaklaşık 3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
    pulbiber arzuya göre toz sarımsak
Yapılışı:[*] Peyniri catalla bir kabin icinde ezip diger malzemeleri katip karistirin Ozellikle kahvaltilarda bazlama yada normal taze ekmekle cok guzel olur Hatta bayatlamis ekmeginizi tost yapip (kizartip) ustune surerekte yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla