Yalnız Mesajı Göster

İncir Reçelli Çörek Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçelli Çörek Tarifi





MALZEMELER
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
30 gr Yaş Maya
1 Tutam Tuz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
20 Adet İncir Reçeli Tanesi
Üzerine : Margarin ve Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI
Mayayı sıcak süt ile eritin Bir süre kabarmasını bekleyin Unu şekeri margarini yumurtaları tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın Limon kabuğu rendesini de ekleyin Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un daha ekleyin Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin
2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla