Konu
:
Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı
Ağzı Yumuk Tarifi-Ağzı Yumuk Yapılışı
Gerekli Malzemeler;
1 kaşık margarin
1 yumurta
1/2 kg kıyma
4 su bardağı un
200 gr ceviz içi
3 su bardağı kızartmak için yağ
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Alabildiği kadar su
Yapılışı:
Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur
Kıyma piştiğinde
kıyılmış ceviz
karabiber ve tuzu eklenir
karıştırılır ve soğumaya bırakılır
4 su bardağı un
margarin
bir yumurta
tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır
Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır
Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur
Hamurun ağzını kapatırken
içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir
Bohça şekline getirilen “Ağzı Yumuk”lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul