Konu
:
Hilal Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Hilal Ekmek
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hilal Ekmek
yumurtayı sutlu karışıma ilave edin
[*]Un ve tuzu ilave edip hamur haline gelene dek yoğurun
[*]Hamuru elastik ve pürüzsüz olana dek tezgah üstünde elinizle yoğurmaya devam edin
[*]Hafif yağlanmış kabınıza koyup kabarması için bırakın 1 saat kadar
[*]Kabarmış hamurunuzu 12 eşit parçaya bölüp toplar yapın
[*]İlk top sekli verdiğinizden başlamak üzere (dinlenmiş hamur çünkü) tezgaha alıp elinizle hafif düzleştirirken üçgen sekli verin
Sonra merdane ile bastırıp uzunca (yaklaşık 15cm kadar) bir üçgen sekli olana kadar sekil vererek acın
Un koymanıza gerek yok
hamur tezgaha yapışıp sekil vermenize yardımcı olacaktır
[*]Daha sonra geniş kenarından iki elinizle dürerek sarıp ucunu çırpılmış yumurta sarısı ile yapıştırıp hilal sekli verin
Yağlanmış tepsinize dizin
[*]Hamurların hepsini bu şekilde bitirdikten sonra yarim saat kadar tekrar kabarması için bekletin
[*]Üstüne hafif sut ile inceltilmiş
çırpılmış yumurta sarısı sürüp isterseniz çörekotu
susam
haşhaş tohumu serpin
[*]400F (200C) dereceli önceden ısıtılmış fırında iyice kabarıp kızarana kadar pişirin
yaklaşık 20-25 dakika kadar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul