Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Pay Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Pay Tarifi





MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı katı yoğurt
1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
15 çay kaşığı tuz (silme)
Üst malzemesi :
500 gr ıspanak (yaprak kısmı)
1 çay bardağı taze kaşar rendesi
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 adet piyazlık dogranmış soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz karabiber pul biber


HAZIRLANIŞI
Bir kapta sıvı yağ yogurt tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın Tepsiyi tereyağı ile yağlayın Hamuru tepsinin ortasına koyun Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin
Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin Üzerine tuz karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın
Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla