Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Pastırmalı Su Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Pastırmalı Su Böreği Tarifi





MALZEMELER
İç harcın malzemesi:
2 adet soğan
1 kg ıspanak
250 gr pastırma
100 gr sıvı yağ
Yeterince tuz ve biber
Börek harcı için:
1 kg un
40 gr tuz
1 adet yumurta
1 adet limon
Böreğin sosu için:
Yarım kilo tereyağı
350 gr süt
6 adet yumurta


HAZIRLANIŞI
Böreğin hamuru için un tuz yumurta ve limonu düzgün bir yerde hamur yaparak yoğurduktan sonra dinlenmeye alın
Bu arada yıkanmış ıspanakları ince bir şekilde doğrayın ve bir kapta haşladıktan sonra suyunu sıkın Bir tencerede soğan ve pastırmayı kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin Bir müddet kavurduktan sonra tuz ilave ederek ıspanaklar piştikten sonra bir süzgeçte süzün
Tereyağını eritin süt ve yumurtayla karıştırıp sos elde edin Hamurları açın
Açtığınız hamurları kaynamış bir suyun içinde haşladıktan sonra soğuk bir suyun içine çıkarın
Yağlanmış bir tepsiye tek tek dizin ve her dizilen bölüme sos sürün Orta bölüme harç ilave ettikten sonra fırında kızartıp servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla