Konu
:
İspanaklı Et Poğaçası
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Et Poğaçası
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Et Poğaçası
MALZEMELER
600 gr dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar tuz
Harcı için :
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI
Yumurtaİardan birinin beyazını ayırın
Sarısı ile diğer yumurtayı bütün oİarak bir kabın içine kırın
Soğanı rendeleyin
Kıyma
soğan
ekmek içi
yumurta
tuz
karabiber ve kimyon ile köfte hamurunu iyice yoğurun
Harcı için ıspanakları yıkayıp ince doğrayın
soğanı küp şekİinde doğrayın
Margarini eritip soğanı pembe kavurun
içerisine ıspanakları ilave ederek kavurun
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Havucu rendeledikten sonra ıspanakların içerisine ilave ederek soğumaya bırakın
Köfte hamurundan İimon büyükİüğünde koparıp yassıİaştırın
Ortasına iki yemek kaşığı ıspanakİı harç koyup poğaça şekİinde kapatın
Üzerine yumurta beyazını sürüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin
180 derecede ısıtıİmış fırında 30 dakika pişirin
Servis tabağına aİarak sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul