Yalnız Mesajı Göster

Katlı Açma Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katlı Açma Tarifi







Malzemeler:
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 kiloya yakın un
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 paket yumuşak margarin
  • susam


Yapılışı:
Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritinunu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurunhamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın


Kaynak: Oktay Usta

Alıntı Yaparak Cevapla