Konu
:
Limonlu İslak Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu İslak Kek Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu İslak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 5 adet yumurta (oda ısısında)
- 1
5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ½ litre süt
- 1 adet limon (suyu ve kabuklarının rendesi)
- 1 poşet krem şanti
- sütlü ve beyaz cikolata
- hindistancevizi
Yapılışı:
1
Yumurtalarla şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek ayarında 7-8 dk kadar çırpın
2
Mikseri çıkartın; vanilya
kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin
tahta kaşıkla karıştırın
3
Limon suyunu
limon kabuklarını ve ¼ su bardağı sütü ekleyin
tekrar karıştırın
4
Hamuru yaglanip unlanmis orta boy bir kelepçeli kalıba dökün
180 derece ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin
5
Pişen keki fazla bekletmeden kelepçeli kalıptan çıkarın
ve servis yapacağınız pasta tabağına alın
Kek henüz sıcakken üzerine yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk sütü dökün
6
Kalan ¼ su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpın
Oldukça yoğun kıvamlı bir şanti olacak
Kek soğuduktan sonra ufak bir spatula ile (ya da benim gibi kahvaltı bıçağı ile kekin üzerine ince bir tabaka halinde şantiyi sürün (ben kenarlarına sürmedim
sadece üzerini kapladım)
7
Kekin üzerine hindistan cevizi serpin
Keki bu haliyle buzdolabına koyup biraz dinlendirin
En güzeli 1 gece beklemesi
8
Servis sırasında beyaz ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin
(ikisinide ayri ayri eritin) Kestiğiniz dilimlerin üzerine şeritler halinde gezdirin
AFIYET OLSUN
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul