Konu
:
Mantarlı Börek Tarifi(Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Börek Tarifi(Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Börek Tarifi(Resimli)
Malzemeler:
3 adet yufka
2-3 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için)
Sos için:
1 adet yumurta
1 kâse yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
250 gr kanlıca mantarı ya da kültür mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Harcın Yapılışı:
1- Mantarları bol suda yıkayın
yıkadığınız mantarları küpler halinde doğrayın
2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın
içine yarım limon suyunu sıkın
doğradığınız mantarları suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın
3- Haşladığınız mantarları süzün
4- Soğanı yemeklik doğrayın
Tencereye zeytinyağını alın
orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın
Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin
5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun
Böreklerin Yapılışı:
1- Yoğurt
yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı iyice çırın
yufkaların her birini 3 eşit parçaya bölün
her parçanın arasına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün
2- Her parçanın ortasına hazırladığınız mantarlı harçtan yayın ve yufkanın kenarlarını katlayarak sarın
Fırın tepsisini yağlayın
3- Böreklerin tepsiye 2’şer cm aralıklarda dizin
Böreklerin üzerine kalan harçtan sürün ve çörek otu serpin
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul