Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Börek Tarifi(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Börek Tarifi(Resimli)








Malzemeler:3 adet yufka
2-3 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için)
Sos için:
1 adet yumurta
1 kâse yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
250 gr kanlıca mantarı ya da kültür mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Harcın Yapılışı:
1- Mantarları bol suda yıkayın yıkadığınız mantarları küpler halinde doğrayın
2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın içine yarım limon suyunu sıkın doğradığınız mantarları suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın
3- Haşladığınız mantarları süzün
4- Soğanı yemeklik doğrayın Tencereye zeytinyağını alın orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin
5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun
Böreklerin Yapılışı:
1- Yoğurt yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı iyice çırın yufkaların her birini 3 eşit parçaya bölün her parçanın arasına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün
2- Her parçanın ortasına hazırladığınız mantarlı harçtan yayın ve yufkanın kenarlarını katlayarak sarın Fırın tepsisini yağlayın
3- Böreklerin tepsiye 2’şer cm aralıklarda dizin Böreklerin üzerine kalan harçtan sürün ve çörek otu serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin






Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla