Yalnız Mesajı Göster

Saray Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Böreği Tarifi





MALZEMELER
1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Soğan
15 Konserve Mantar
5 Çorba Kaşığı Konserve Bezelye
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
10 Milföy Hamuru
3 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu
Karabiber Kekik Tuz


HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp kendi suyunda kavurarak pişirin Soğanları piyazlık doğrayıp yağda kavurun İnce kıyılmış mantar bezelye kekik kuş üzümü tuz ve karabiberi ekieyip karıştırın
Milföy hamurlarından 8 tanesini unlayarak merdaneyle biraz açın İçine hazırladığınız harçtan yeteri kadar doldurup bohça gibi kapatın Kapanan yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerini iki milföy hamurundan çiçek şeklinde keseceğiniz hamurlarla süsleyin Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serperek 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla