Konu
:
Saray Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Böreği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Böreği Tarifi
MALZEMELER
1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Soğan
15 Konserve Mantar
5 Çorba Kaşığı Konserve Bezelye
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
10 Milföy Hamuru
3 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu
Karabiber
Kekik
Tuz
HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp kendi suyunda kavurarak pişirin
Soğanları piyazlık doğrayıp yağda kavurun
İnce kıyılmış mantar
bezelye
kekik
kuş üzümü
tuz ve karabiberi ekieyip karıştırın
Milföy hamurlarından 8 tanesini unlayarak merdaneyle biraz açın
İçine hazırladığınız harçtan yeteri kadar doldurup bohça gibi kapatın
Kapanan yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerini
iki milföy hamurundan çiçek şeklinde keseceğiniz hamurlarla süsleyin
Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp
haşhaş tohumu serperek
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul