Konu
:
Kadayıflı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Kek
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Kek
Kadayıflı Kek
125 gr tereyagı – oda ısısında
4 yumurta
1
5 sb un
yarım sb seker
1 paket kabartma tozu
vanilya
1 cimdik tuz
Arasına:
1-2 yk tereyagı
1-2 avuc tel kadayıf
biraz ceviz irice dövülmüş
1-kadayıfı incecik didikleyin
Tereyağında hafif sarartana kadar kavurun
cevizi ekleyip karıştırın
soğuması için kenara alın
2-tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın
yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın
3- un
kabartmatozu
vanilya ve tuzu eleyin
karısıma ilave edin
karıştırın
kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın
( ben baton kek kalıbında yaptım)
4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin
kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin
önceden ısınmış 185 derecede pişirin
NOT: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış tel kadayıf serpebilirisniz ben öyle yaptım çok hoş oldu
Şeker mikrarı az dersenız 3 corba kaşığı daha ekleyebılırsınız
Ayrıca soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökerseniz oda ayrı bir lezzet olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul