Yalnız Mesajı Göster

Kadayıflı Kek

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Kek





Kadayıflı Kek


125 gr tereyagı – oda ısısında
4 yumurta
15 sb un
yarım sb seker
1 paket kabartma tozuvanilya
1 cimdik tuz

Arasına:
1-2 yk tereyagı
1-2 avuc tel kadayıf
biraz ceviz irice dövülmüş

1-kadayıfı incecik didikleyin Tereyağında hafif sarartana kadar kavurun cevizi ekleyip karıştırın soğuması için kenara alın
2-tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın
3- un kabartmatozu vanilya ve tuzu eleyin karısıma ilave edin karıştırın kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın( ben baton kek kalıbında yaptım)
4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin önceden ısınmış 185 derecede pişirin

NOT: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış tel kadayıf serpebilirisniz ben öyle yaptım çok hoş oldu Şeker mikrarı az dersenız 3 corba kaşığı daha ekleyebılırsınız Ayrıca soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökerseniz oda ayrı bir lezzet olur

Alıntı Yaparak Cevapla