Konu
:
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Semizotlu Lorlu Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
Baklava Yufkasıyla Semizotlu Lorlu Börek:
Malzemeler:
Bir paketten az baklava yufkası(Marketlerde satılıyor)
2 demet semizotu
1 su bardağı böreklik lor peyniri (ben sütü kestirip kendim yapmıştım)
2 yumurta
2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
tuz isteğe göre nane
karabiber
pulbiber
Yapılışı:
Önce fırın kabını yağlayın
1 adet baklavalık yufkayı serin buarada 2 yumurta
2 bardak süt
sıvıyağ
kabartma tozu ve biraz tuzu bir kasede çırpın
3-4 tane yufkayı parçalayıp aralarına bu karışımdan gezdirip tepsiye yerleştirin
Semizotunu irice kıyıp lor peyniri ile karıştırın ve istediğiniz baharatları ekleyin
Bunun yarısını fırın kabındaki yufkaların üzerine yayın
Tekrar 3-4 yufkayı parçalayıp aralarını soslayarak üzerine serin
Kalan semizotlu karışımı üzerine yayın
4-5 yufkayı son olarak parçalayıp yerleştirin
En sona da 1 bütün yufkayla üzerini örtün
bıçakla birkaç yerinden delin
kalan sosu üzerine gezdirin
Susam ve çörek otu serpin
Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Pişip ılınınca büyük başka bir tepsiye ters çevirin
İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul