Konu
:
Sakızlı Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Çörek Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Çörek Tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı eritilmiş
ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat kullanırsanız üzerine iki damla limon sıkarsanız
kabartma kapasitesini arttırır)
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
3-4 adet
diş kadar damla sakızı (fazlası hamuru acılaştırır)
Üzeri İçin;
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine yağı
sütü ve suyu koyup
dövülmüş damla sakızı ve tuzu ekleyelim
Bir taraftan da azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim
Sonra bu hamuru 30 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım
Dinlenen hamurdan elimizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak
yaklaşık 15 cm boyunda yuvarlak çubuklar yapalım
Sonra da bu çubukların uçlarını birleştirelim ve ufak simit şeklini verelim
Ya da elimizle yuvarlayarak 9-10 santim çapında yuvarlak çörekler yapabilirsiniz
Yağlanmış bir tepsiye bu çörekleri yerleştirelim
Çırpılmış yumurta sarılarını her bir çöreğin üzerine bir fırça ya da bir top pamuk yardımıyla sürelim
Üzerlerine çörek otu serpiştirip
175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim
30-35 dakika kadar pişen çörekleri sıcak olarak da servise sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul