Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Çörek Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Çörek Tarifi





MALZEMELER
1 su bardağı eritilmiş ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat kullanırsanız üzerine iki damla limon sıkarsanız kabartma kapasitesini arttırır)
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
3-4 adet diş kadar damla sakızı (fazlası hamuru acılaştırır)

Üzeri İçin;
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine yağı sütü ve suyu koyup dövülmüş damla sakızı ve tuzu ekleyelim
Bir taraftan da azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim
Sonra bu hamuru 30 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım
Dinlenen hamurdan elimizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yaklaşık 15 cm boyunda yuvarlak çubuklar yapalım
Sonra da bu çubukların uçlarını birleştirelim ve ufak simit şeklini verelim Ya da elimizle yuvarlayarak 9-10 santim çapında yuvarlak çörekler yapabilirsiniz
Yağlanmış bir tepsiye bu çörekleri yerleştirelim
Çırpılmış yumurta sarılarını her bir çöreğin üzerine bir fırça ya da bir top pamuk yardımıyla sürelim
Üzerlerine çörek otu serpiştirip 175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim
30-35 dakika kadar pişen çörekleri sıcak olarak da servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla