Konu
:
Renata Turtası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Renata Turtası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renata Turtası Tarifi
MALZEMELER
100 gr meyve şekerlemesi
100 gr sütlü çikolata
800 gr vanilyalı dondurma
1 çorbakaşığı antep fıstığı
3 bardak krem şanti
1 fincan süt
yeterli miktarda bisküvi
3 kadeh likör
HAZIRLANIŞI
Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın
2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır
Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin
Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun
Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın
Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin
Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin
Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün
En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın
Buzdolabında 6 saat kadar bekletin
Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin
Turta üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul