Konu
:
Yedi Baharatlı Pınar Labneli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yedi Baharatlı Pınar Labneli Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yedi Baharatlı Pınar Labneli Tarifi
Yedi Baharatlı Pınar Labneli Tarifi
7 Baharatlı Pınar Labneli nasıl yapılır
7 baharatlı pınar labneli resimli tarifi
7 Baharatlı Pınar Labneli Malzemeleri
-200 g Pınar Labne
-3 su bardağı Pınar Süt
-¾ su bardağı şeker
-5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
-1 adet pasta tabanı
SÜSLEMEK İÇİN
-kavrulmuş badem ve file badem
-Çubuk tarçın
-Meyve (yaban mersini vb
)
BAHARATLAR
-5 adet karanfil
-Bir tutam muskat rendesi
-1 çubuk tarçın (kırılmış)
-Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (birkaç parça halinde)
-1 defne yaprağı (kırılmış)
-3-4 adet tane karabiber
-½ paket vanilya
ŞURUP İÇİN
-½ bardak su
-1 yemek kaşığı şeker
-½ paket vanilya
Yedi Baharatlı Pınar Labneli Yapılışı
Baharatları küçük parçalar halinde sütün içine ekleyin
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk
daha kaynatmaya devam edin
Sütü süzün
şeker ve 2-3 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun
Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin
Pasta tabanının ilk katını şurupla ıslatın
üzerine krema sürdükten sonra file badem serpin
Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun
kalan kremayı üzerine sürün
Pastanın üzerini badem
çubuk tarçın
kırmızı meyvelerle
yan tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz
Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul