Konu
:
Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
Kıymalı börek nasıl yapılır?
Malzemeler
-5 adet yufka
-300 gr
kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 adet domates
-5 adet biber
-Karabiber tuz
-1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılıp akı yufkalara sürülecek)
Yapılışı
İç Harcı:
Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulunca kıyma eklenir
Bir süre daha kavurmaya devam edilip tuz ve karabiber koyularak harcımız hazırlanır
Böreğin hazırlanışı:
İlk olarak her bir yufka sekiz üçgen parçaya (Sigara böreğinde ki gibi) bölünür ve yumurta akıyla bir miktar yağ çırpılıp yufkaların üzerine sürülür
Daha sonra yufkalar yarısına kadar rulo şeklinde sarılır
Sarılan rulonun bir ucu katlanıp diğer uç onun üzerine sarılır
Ruloya girmeyen açık yufka parçası ise orta kısma yerleştirilerek böreğe havuz şekli verilir
Harcımız hazırladığımız böreklerin içine doldurulur
Üzerlerine birer dilim domates ve biber konulur
Yumurta sarısı sürülerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul