Konu
:
Su Böreği İçin Yufka Nasıl Açılır?
Yalnız Mesajı Göster
Su Böreği İçin Yufka Nasıl Açılır?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Böreği İçin Yufka Nasıl Açılır?
Su böreği için yufka nasıl açılır?
Yufka
yufka açmasını bilenler için çok basit
öğrenmek isteyenler için çok zor görünen bir el becerisidir
Yufka açmanın inceliklerine gelince
yüksek randımanlı tabir edilen börek ve baklava hamurları için üretilen un kullanılarak hamur yoğurulacak
Yoğurulan hamurdan ihtiyacınıza uygun büyüklükte
parçalar kopartılacak
Bu parçalar hiç un kullanılmadan
avuç içinde döndüre döndüre pürüzsüz beze yapılacak
Bir miktar unla birlikte beze
yufka açılacak zemin üzerine konulacak
El ile beze üzerine bastırılarak
beze yassılaştırılacak
Önce
merdane bezenin tam orta yerine konulacak ve ileri geri hareketle beze yassıltılacak
Zaman içerisinde kazanılacak el becerisi ile merdane hareketleri
bezeyi kendi etrafında döndüre döndüre büyütecek
Beze
tatlı tabağı büyüklüğüne ulaştığında merdanenin görevini oklava alacak
Beze üzerine un serpilecek ve oklava resimde görüldüğü gibi
açılmış beze üzerindeki dik çizgi yönünde döndürülerek hareket ettirilecek
Oklavanın ikinci hareketinde konumu
resimde görünen sol yandaki açısal çizgiye paralel olacak
Saat üzerindeki 6 rakami ile 8 rakamı arasındaki açıklık oklavanın hareketinde püf noktasıdır
Bu açıyı sağlamak için
ya hamur döndürülecek ya da oklava o konuma getirilecek
Hamuru açarken ilk başlarda hamuru
o açıklıkta döndürebilirsiniz
Hamur çapı büyüdüğü vakit oklavanın o açıklıkta konumlanması gerekir
Açılan hamur oklavaya sarılarak tek yönlü hareketlerle ve oklava konumunu değiştirerek
hamuru istediğiniz büyüklükte yufka olarak açabilirsiniz
Bezelerin yuvarlak ve düzgün açılmasının en önemli şartı
oklavanın her seferinde resim üzerindeki açı kadar pozisyon almasıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul