Konu
:
Uc Renkli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Uc Renkli Pasta
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uc Renkli Pasta
Malzemeler:
KEK İÇİN
6 yumurta
100 gr tozşeker
100 gr un 50 gr nişasta
1 - 2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz
4 çorba kaşığı konyak
İÇ MALZEME
1 paket krema sertleştiricisi
1 çorba kaşığı tozşeker
50 gr çikolata rendesi
400 gr krem şanti
200 gr böğürtlen (dondurulmuş)
SÜSLEME İÇİN
75 gr bitter çikolata
100 gr tozşeker
20 gr kakao
(Soğuma süresi: 2 saat)
Nasıl Hazırlanır:
1) Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Böğürtlenleri oda sıcaklığında bekletin
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın
Yumurta sarısı ve 75 gr tozşekeri çırpın
Yumurta akını tuzla katılaşıncaya kadar çırpın
Kalan şekeri de yavaş yavaş ekleyin
Un
nişasta
kakao ve kabartma tozunu yumurta sarısına ilave edin
Yumurta akını da ekleyin
2) Kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt yayın
Hamuru kalıbın içine yerleştirin
Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin
Ardından soğumasını bekleyip yatay olarak ikiye bölün
Konyak ile ıslatın
3) Krem şentiyi krema sertleştiricisi ve tozşekerle çırpın
Çikolata rendesini kremaya ekleyin
Bir kek parçasının etrafına kelepçeli kalıbı geçirin
Böğürtlenleri hamurun üzerine yayın
Kremanın dörtte üçünü böğürtlenlerin üzerine sürün
Kekin diğer yarısını kremanın üzerine kapatın
1 saat kadar buzdolabında bekletin
4) Bu arada bitter çikolatayı kıyın
Küçük bir tenecereye alıp tozşeker
50 ml su ve kakao ile kısık ateşte şeker tamamıyla çözülene kadar eritin
5) Pastayı servis tabağına alın
Kalan kremayı kenarına sürün
Çikolatalı sosu pastanın üzerine döküp 1 saat buzdolabında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul